• (What's App) +31 621144970
  • info@bosnozem.nl

The Hedgehog Program

The Hedgehog Program is een project dat in 2011 al langzamerhand is opgestart als Witbuikegel Wiki en later officieel is opgestart als The Hedgehog Program in 2014, als hobby om meer informatie boven tafel te krijgen over exotische egelsoorten (dat zijn er maarliefst 17!). Sinds 2017 waren er concrete plannen om The Hedgehog Program door te laten groeien tot volwaardig bedrijf en de planning is om dit in juni 2019 ook daadwerkelijk te laten gebeuren! Sinds oktober 2018 valt The Hedgehog Program Registry ook onder dit concern, dat inmiddels flink is gegroeid.

Vandaag de dag is The Hedgehog Program het enige bedrijf ter wereld dat zich specialiseerd in educatie en onderzoek over en naar exotische egelsoorten, maar wil zich op een later moment ook richten op de inheemse soort die we hier in Nederland goed kennen. Deze dieren worden echter beschermd en vragen om extra vergunningen en reguleringen, waardoor er momenteel gekozen is om dit avontuur nog niet aan te gaan. The Hedgehog Program richt zich voornamelijk op het doen van niet-wetenschappelijk onderzoek op basis van microscopisch onderzoek, surveys en statistische analyses. Hierdoor wordt het voor de grote groep liefhebbers wereldwijd makkelijker om informatie op te doen, wordt er in de wetenschap meer aandacht besteed aan de vraag naar concreet onderzoek en kunnen de onderzoeken ook dienen als basis voor wetenschappelijk onderzoek op de lange termijn.

The Hedgehog Program Registry is een onderdeel van The hedgehog Program en dient als wereldwijd platform voor stamboomregistratie. Gegevens die worden ingediend bij deze registry, worden automatisch vrijgegeven om te gebruiken voor onderzoeken die gedaan worden door The Hedgehog Program en daardoor draagt het platform bij aan de totale statistische gegevens.